Restaurace a hotel Benedikt

2018 | hotel | hotely a administrativa | most | přístavba | rekonstrukce | restaurace

Centrum Benedikt se nachází na okraji sportovně rekreačního areálu Benedikt, v jihovýchodní části Mostu.

Podél severní a západní strany původního objektu je navržená nová jednopodlažní přístavba. Jedná se o
dřevostavbu s výraznými vertikálními sloupy a s velkými prosklenými plochami. Materiálové řešení navazuje na
architekturu původního objektu a doplňuje ji o nový současný prvek. Na ploché střeše se nachází terasa.
Hlavní vstup do restaurace je zdůrazněný dřevěnou pergolou, která je zopakovaná i na západní straně, kde
vytváří kryté venkovní posezení.
V blízkosti hlavního vstupu a v návaznosti na cyklostezku je umístěný venkovní bar s posezením. Bar slouží
především pro projíždějící cyklisty a bruslaře, poloha navazuje na sklad nápojů uvnitř objektu.
U severní a západní strany přístavby se nachází zahrádka restaurace. Zahrádka je orientovaná na západ,
poskytuje klidné posezení s atraktivním výhledem. U zahrádky, v kontaktu s hlavním prostorem restaurace, je
umístěné malé podium s volnou plochou pro taneční parket.

Autoři projektu

Generální projektant

JVA architekti s.r.o.

Projekt

2018

Realizace

2021

Podobné projekty



Posádka

Kontakt