Stávající rodinný dům je navržen jako řadový dům, částečně podsklepený s jedním nadzemními podlažím a podkrovím. Rekonstrukce domu počítá se zachováním velikosti domu s rozšířením o vikýře ve krovu pro získání větší obytné plochy a s menší přístavbou do dvora. Rodinný dům je určen k trvalému bydlení pětičlenné rodiny.

Dispozice je v principu navržena jako společenské přízemí a privátní horní podlaží. Z krytého vstupu se vstupuje do vstupní haly, která je komunikačním jádrem přízemí. Na vstupní halu navazuje pokoj pro hosty, který má výhled do ulice a malý kuchyňský kout, dále pak navazuje koupelna a samostatné WC. Z haly je také možné vstoupit do garáže a opačně. Vstupní hala ústí do obytného prostoru s kuchyní a obývacím pokojem. V obytném prostoru se nachází schodiště propojující přízemí a patro z obývacího pokoje s kuchyní je umožněn přímý vstup do zahrady a také je možné projít chodbičkou do sklepa či technické místnosti. V technické místnosti se nachází WC, příslušenství praní, výlevka a v podlaze je umístěna podlahová gula. Z technické místnosti je možné vyjít do exteriéru. Je důležité propojení ulice – garáž- technická místnost a zahrada. Jedná se reálně o jediný možný přístup na zahradu mimo obytný prostor. Tato komunikace může být využita pro práci na zahradě, případně je omezeně možné i průjezd domem. Například je možné provézt motocykl, kola, či čtyřkolku a vozík, to by technická místnost v budoucnu měla umožňovat. V patře se nachází tři dětské pokoje orientovány do ulice, šatna, ložnice, koupelna a samostatné WC. Obě podlaží jsou spojena schodištěm s velkorysým zrcátkem, které lemuje pracovní místo na galerii a tak je pracující stále součástí obytného prostoru.

Autoři projektu

Klient

Soukromá osoba

Generální projektant

Ing. Jan Vaněček

Projekt

2020 - STS

Spolupráce

Ing. arch. Markéta Míšková

Podobné projekty



Posádka

Kontakt