Výsledky hledání pro klíčové slovo: parter

Více

Špitální kaple ve Stodu

2017, památky, parter, rekonstrukce, sakrální stavby, Stod

Barokní kaple sv. Jana Nepomuckého ve Stodu bývala přistavěna k historické budově špitálu, který po zanedbané údržbě musel být stržen. Pozemek byl následně soukromou osobou využit pro parkování nedaleké restaurace. Bylo tedy nutno ve spolupráci s NPÚ dotvořit nový vstupní portál a v rámci limitovaných prostorových možností upravit parter okolo kaple.

Více

Vstupní brány Výstaviště Praha

2018, parter, Praha, soutěž, veřejný prostor

Cílem návrhu je vytvořit důstojný předprostor areálu Výstaviště a zároveň vyzdvihnout dnes potlačené osy vedlejšího vstupu a vstupu do Stromovky. Hlavní osa areálu a vedlejší osy se sbíhají na nově navrženém náměstí, které slouží jako výchozí bod a centrální veřejný otevřený prostor pro setkávání, pořádání nejrůznějších akcí i pro odpočinek. Každý směr je akcentovaný dvojicí […]

Více

Kolumbária na hřbitově v Holýšově

2016, Holýšov, hřbitov, novostavba, parter, veřejný prostor

Po kompletní rekonstrukci povrchů a mobiláře na městském hřbitově v Holýšově proběhla výstavba nových atypických kolumbárií z režného zdiva, jejichž centrální kompozici poté doplnilo sochařské dílo.

Více

Dům přírody Českého lesa

2016, expozice, grafika, interiér, Klenčí pod Čerchovem, parter, rekonstrukce

Komplexní rekonstrukce nemovité kulturní památky objektu “Staré pošty” v Klenčí pod Čerchovem s vloženou expozicí věnovanou proměnám krajiny v čase. Projektová příprava zahrnovala studii (2010), dokumentaci pro stavební povolení (2011) a prováděcí projekt (2014). Stavba była zahájena v červenci roku 2014 a byla dokončena na jaře 2016. Ateliér VAS zajišťoval vlastními kapacitami zejména samotnou realizaci expozice. Expozice slavnostně […]

Více

Náměstí Jiřího v Poděbradech

2015, parter, Poděbrady, rekonstrukce, soutěž, veřejný prostor

Soutěžní návrh v duchu: NÁMĚSTÍ = MĚSTSKÁ INVESTICE = CELOMĚSTSKÉ ŘEŠENÍ Cílem návrhu je vrátit náměstí statut nejvýznamnějšího městského prostoru ve městě. Zpřehlednit a scelit plochy určené pro pobyt, pěší komunikaci a konání příležitostných akcí typických pro náměstí (trhy, kulturní a společenské akce a pod.). Důsledkem této snahy je zamyšlení se nad dopravním řešením nejen […]

Více

Územní studie Nová Pražská v Benešově

2014, Benešov, Nová Pražská, parter, urbanismus, územní studie

Studie prověřuje možnosti dotvoření urbanistické struktury důležité městské třídy Nová Pražská a nedalekého parku s židovským hřbitovem v širším centru Benešova a v těsné vazbě na náměstí. Prezentace: https://issuu.com/janvanecek/docs/7.081_benesov-us-vyjadreni

Více

Rekonstrukce Tyršovy ulice v Benešově

2016, Benešov, parter, rekonstrukce, Tyršova, ulice, veřejný prostor

Cílem této studie je transformace historicky významné Tyršovy ulice v samotném centru Benešova do podoby moderní městské třídy. Tyršovu ulici navrhujeme zklidnit, pozvednout na jednu úroveň a učinit z ní “shared space” / společnou plochu pro chodce, cyklisty a řidiče. Prezentace: https://issuu.com/janvanecek/docs/tyr__ova_-_vnou__kova_ulice_-_studi

Více

Rekonstrukce polikliniky v Týnci n./S.

2014, fasáda, občanská vybavenost, parter, poliklinika, rekonstrukce, Týnec nad Sázavou

Návrh a projekt zateplení městské polikliniky v Týnci nad Sázavou. Projekt je řešen včetně parteru. Hlavním motivem je realizace pohledově výrazné, ostře řezané jižní fasády.

Více

Týnecká náměstí

2014, parter, Týnec nad Sázavou, veřejný prostor

V rámci činnosti konzultační služby městského architekta jsme pro Týnec nad Sázavou vytipovali a navrhli strategické veřejné prostory. Těmito prostoty je Týnecká křižovatka ulic K Náklí-Janečkova. Tento prostor se vyznačoval značně zastaralou dlažbou a kompletním řešením mobiliáře. Nové řešení počítá s novou kamennou dlažbou a vzrostlými stromy. Uprostřed je navržen prostor pro umělecký objekt. Druhou […]

Více

Studie využití pozemku v Benešově

Benešov, bytový dům, nároží, obchod, parter, prověřovací studie

Prověřovací studie shrnující možnosti transformace exponovaného benešovského nároží v relativní blízkosti městského centra s motivem “časové osy” = procesu postupné “kolonizace” prostoru … od vyčištění parteru, přes dominantu informačního pylonu, narůstající modulovou konstrukci k regulérnímu sebevědomému městskému domu. zadavatel / město Benešov autoři / Jan Vaněček, Josef Habersberger STS / 2014

Mezi Lesy Strakonice
Více

Obytný soubor “Mezi Lesy” ve Strakonicích

2010, Mezi Lesy, obytný soubor, parter, Strakonice, urbanismus

Mezi Lesy Strakonice = blízko města hluboko v zeleni / mezi lesy, uprostřed zahrad / skromný vzhled, luxusní bydlení / dobrá adresa / vzrušující komfort poklidné lokality / moderna v přírodě / individuální domy v jednotné skupině / kdo si počkal, ten se dočkal … průběžně ve výstavbě. Lokalitu – její charakter i vzhled dlouhodobě hlídáme […]

Více

Obnova sídliště v Holoubkově

2011, fasáda, Holoubkov, parter, sídliště, územní studie, veřejný prostor

Manuál obnovy sídliště z 50. let na malém městě s průmyslovou tradicí. Projekt zaměřen na zlepšení dopravní obslužnosti, zkvalitnění veřejných prostranství, rekultivaci prostoru s bývalými uhelnými domky a v neposlední řadě na regulaci rekonstrukcí jednotlivých bytových domů. Vše v kontextu historického objektu tovární vily dnes užívané jako dům pro seniory a navazujícího lesa.

Více

Fasáda a vstup výrobní haly v Plzni

2015, fasáda, hala, parter, Plzeň, přístavba, průmysl, rekonstrukce

Návrh dostavby recepce a vstupu k administrativně-výrobnímu komplexu, doplněný o barevné řešení a vnější orientační systém v duchu firemního vizuálního stylu.

Více

Mateřská školka ve Stodě

2014, fasáda, parter, rekonstrukce, škola, Stod

Architektonický koncept regenerace objektu mateřské školy ve městě Stod včetně úprav jejího nejbližšího okolí s hlavním výtvarným tématem v podobě abstrahovaného motivu zaoceánského parníku, ke kterému nás inspiroval fenomenální komín při vstupu do školky.

Více

Administrativní budova ve Štětí

2017, administrativa, fasáda, parter, průmysl, rekonstrukce, Štětí

Návrh úprav fasády správního objektu ze 70.let v rámci výrobního areálu papíren ve Štětí na popud záměru kompletní renovace a zlepšení tepelně-technických parametrů lehkého obvodového pláště včetně zásahů do parteru před budovou … aneb ke slovu přišlo nečekaně i “dřevo”. Ve vazbě na design fasády renovován i interiér velkokapacitní jídelny pro denní odbavení cca 750 […]

Více

Vyhlídka v Kvíčovicích

2012, Domažlice, Kvíčovice, parter, rozhledna, vyhlídka

Realizace vyhlídkového místa na návrší nad obecním rybníkem v Kvíčovicích včetně úprav jejího okolí byl součástí komplexní studie úprav veřejných prostorů. Místo s ohništěm by mělo sloužit jako vycházkový cíl pro místní i jako turistická atrakce pro návštěvníky.


Fatal error: Call to undefined function theAuthors() in /www/doc/www.ateliervas.cz/www/wp-content/themes/vas/archive.php on line 108